http://api.ning.com/files/eoCpmuB3MmV7zrkygpgbV2UFBU7HkfDZWIxrhTnIGdvK*JZUBGsh5SavT88gYAk-IZ96U6xspEaGCBaNzb87akWisW0d4zlW/nayzaw0141.gif
က်ေနာ္ဘေလာေလးကုိယ္သတင္းေတြလာေရာက္ဖတ္႐ႈအားေပးၾကတဲ့မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

17 May 2012

အ ခ်ိဳရ ည္ ေသာက္ လွ်င္ ႏွ လံုးေရာ ဂါ ျဖစ္ လြယ္

အခ်ိဳရည္ ေသာက္လွ်င္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္လြယ္ဟားဗတ္မွ သုေတသီ မ်ားရဲ႕ ေတြ႕ရွိခ်က္အရ သၾကားပါေသာ အခ်ိဳရည္မ်ား၊ ဆိုဒါကဲ့သို႔ ကာဗြန္ ထည့္သြင္း ထားေသာ အခ်ိဳရည္ႏွင့္ ကာဗြန္ ထည့္သြင္း မထားေသာ အခ်ိဳရည္မ်ား ေသာက္သံုးတဲ့ သူမ်ားဟာ ႏွလံုး တိုက္ခိုက္ခံရမႈ အႏၱရာယ္ အခြင့္အလမ္း ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။
ေန႔စဥ္ သၾကားအခ်ိဳ ပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ တစ္မ်ိဳး ေသာက္တဲ့ သူဟာ မေသာက္ဘဲ ေရွာင္ၾကဥ္ သူေတြထက္ ႏွလံုးတိုက္ခိုက္ခံရမႈ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမ်ားေၾကာင္း The Journal Circulation မွာ ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။
သုေတသီေတြ ေတြ႕ရွိခဲ့တာက သၾကားပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြဟာ ေရာင္ရမ္းမႈ ကို ျဖစ္ေစတဲ့ Inflammatory Factors မ်ား ဥပမာ CRP (C-Reactive Protein) ျမင့္တက္ျခင္းႏွင့္ ဆက္စပ္ေနၿပီး ၄င္း CRP ဟာ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈမွာ ပါဝင္ ပတ္သက္ ေနပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ သၾကားမပါတဲ့ ေသာက္စရာ ေတြ နဲ႔ အစားထိုးမလား။ ဥပမာ- ႐ိုး႐ိုးေသာက္ေရ၊ ေရေႏြး ၾကမ္း ၊ ေကာ္ဖီ (သၾကားမပါ) စသျဖင့္ ေပ့ါ။ 
www.yoyarlay.com

0 comments:

Post a Comment

http://api.ning.com/files/eoCpmuB3MmV7zrkygpgbV2UFBU7HkfDZWIxrhTnIGdvK*JZUBGsh5SavT88gYAk-IZ96U6xspEaGCBaNzb87akWisW0d4zlW/nayzaw0141.gif