http://api.ning.com/files/eoCpmuB3MmV7zrkygpgbV2UFBU7HkfDZWIxrhTnIGdvK*JZUBGsh5SavT88gYAk-IZ96U6xspEaGCBaNzb87akWisW0d4zlW/nayzaw0141.gif
က်ေနာ္ဘေလာေလးကုိယ္သတင္းေတြလာေရာက္ဖတ္႐ႈအားေပးၾကတဲ့မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

6 Mar 2012

ကိုလာ ေသာက္ျခင္းျဖင္႕ မေကာင္းေသာအဆီ တုိးေစႏုိင္

ေန႔စဥ္ ကိုလာတစ္လီတာခန္႔ ေသာက္တာေၾကာင့္ ဝမ္းဗိုက္ထဲက အဂၤါအစိတ္အပိုင္း တစ္ဝိုက္ရွိ အသည္းနဲ႕ ၾကြက္သားေတြမွာ အဆီတိုးေစႏိုင္တယ္လို႔ နယူးဒန္းနစ္ရွ္ ေလ့လာမႈက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒီအဆီစုပံုတာဟာ Metabolic Syndrome ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို တိုးေစတယ္လို႔ တျခားေလ့လာမႈေတြက ဆိုထားပါတယ္။ Metabolic Syndrome ဆိုတာ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေရာဂါ၊ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ေလျဖတ္ေဝဒနာတို႔ ျဖစ္ႏႈန္းကို တိုးေစတဲ့ ေရာဂါစုပါ။ ေလ့လာမႈမွာပါဝင္တဲ့ ပံုမွန္ထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္မ်ားသူနဲ႔ အဝလြန္သူ၄၇ ဦးကို ေရ၊ ႏြားႏို႔၊ Diet လုပ္ထားတဲ့ကိုလာနဲ႔ ပံုမွန္ကိုလာတို႔ကို ေသာက္သံုးေစခဲ့ပါတယ္။ ေလ့လာမႈအၿပီးမွာ ပံုမွန္ကိုလာ ေသာက္သူေတြက သူတို႔ရဲ႕ အဂၤါအစိတ္အပိုင္း တစ္ဝိုက္မွာ အဆီ၂၅ရာခိုင္ႏႈန္း စုေနတာကို ေတြ႕ရၿပီး ဒါဟာ အသည္းနဲ႔ ၾကြက္သားေတြမွာရွိတဲ့ အဆီပမာဏကို ႏွစ္ဆတိုးေစတာ ျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရပါတယ္။ ''ဒီအဆီေတြက အေရျပားေအာက္မွာ ရွိေနတဲ့ အဆီေတြထက္ ပိုအႏၲရာယ္မ်ားပါတယ္''လို႔ ေဒါက္တာရစ္ခ်ယ္လ္ဆန္က ရွင္းျပပါတယ္။    စြယ္စံုmedia groupမွကူးယူတင္ျပသည္..

0 comments:

Post a Comment

http://api.ning.com/files/eoCpmuB3MmV7zrkygpgbV2UFBU7HkfDZWIxrhTnIGdvK*JZUBGsh5SavT88gYAk-IZ96U6xspEaGCBaNzb87akWisW0d4zlW/nayzaw0141.gif